2017. május 21., vasárnap

Gourmet fesztivál

Pár napja voltunk a Millenáris Parkban tartott Gourmet fesztivál nyitónapján. Sokat lehetne írni arról, hogy
  1. milyen drága a belépő, és hogy megéri-e vagy sem, hiszen alig kapsz érte valamit, ha enni vagy inni akarsz, azért még ugye külön fizetsz
  2. a magyar gasztronómia és a szakács-szakma hol tart, és hogyan fejlődik
  3. az odajáró újgazdag közönség mennyire illik oda, és hogy mennyire értenek ehhez,
és így tovább. De bevallom engem egyik sem izgat különösebben. 😆 Hiszen...
  1. a belépőt ingyen kaptuk
  2. a magyar gasztronómia szakmája kevéssé, inkább az eredménye érdekel
  3. mi nem nagyon illünk közéjük
Egy szó mint száz, mi tényleg csak a kajáért mentünk, hiszen mi másért?

Több száz kiállító van, a teljesség igénye nélkül:
  • Budapest legjobb éttermei, pl: Anyukám mondta, Borkonyha, Costes, És Bisztró, Jamie's Pizzeria, Kistücsök, Onyx, ...
  • Az ország legjobb borászatai és borbárjai: Bortársaság, DiVino, Etyeki Kúria, Heimann, Holdvölgy, ...
Persze pálinkaházakból, cukrászdákból és egyéb kiállítókból sem volt hiány.

Onyx, Magyarország egyik Michelin csillagos éttermének kiállítója.




És annak étke. Nem úgy néz ki, mint egy desszert? :) Na valójában, amit látsz: mangalica húsi a bal oldalon, kockaformájú véreshurka a jobb oldalon, rózsaszirom formára vágott retek, és hosszú, vékony csíkokra vágott savanyított zöldalma.
Egyébként finom is volt, de az elkészítése volt számomra igazán érdekes: orvosi csipesszel, német mérnöki precizítással állították össze a tányért, hogy minden pontosan úgy nézzen ki, ahogy kell.


Egy másik Michelin csillagos étterem, a Borkonyha étke: kuszkuszos, ázsiai marhahús.


Majd a végére, lefojtásként egy kis pizza Jamie Oliver-től.


A legjobb az volt, hogy a három kajáért (igazából inkább kóstolóért) szerintem összesen fizettünk kb. ötezer forintot, amik egyesével is többe kerültek volna, ha elmész az igazi étterembe, igazi vacsorára. Úgyhogy az ingyen jegyek miatt számomra ez a "hülyének is megéri" esete volt. Boldogan feküdtem le aznap is. 😁

Pedig egyébként nem vagyok a fine dining híve, általában az autentikus kajákért jobban odavagyok, mint ezekért, de legalább most már ilyet is próbálhattam. Nyamm!

2 megjegyzés:

  1. A lányomék is voltak, jót vihogtam az első bekezdés 3. pontján, mert hát igen, kb. :):):)
    A fine dining erről szól, kicsi ételek, orvosi csipesszel elrendezve. Néha elmegy az ilyen szódavízzel, de egy becsületes szelet zsíros kenyér nálam többet ér :):) Lila hagymával ofkorsz :)

    VálaszTörlés
  2. Hehe, akkor mások is megerősítették a beszámolómat! :)

    VálaszTörlés