2016. november 19., szombat

Somare (4010m) - Dingboche (4350m)

6 km, 450 m fel, 150 m le, 2,5 óra

Másnapra mintha mindent elfújt volna a himalájai szél. Reggel 6-kor kinézek az ablakon: sehol egy felhő, az összes környező hegyet gyönyörűen látni!


 Ildi tünetei is gyengültek, jobban van, már "csak" egy megfázással küzd a hegyi betegség gyengébb verziója mellett, úgyhogy tovább indulunk.


Az út végig gyönyörű, és a nehézsége is tűrhető már így, hogy jobban vagyunk. Útközben helyi kutyák és jakok dobják fel az utunkat a csodálatos táj mellett.


Egy jak karaván.


Megérkezünk Dingboche-be, egy nagyon szimpatikus és aranyos kis faluba, 4300-4400 méteren. A helyi viszonyokhoz képest egy rendkívül jó és barátságos menedékházat találunk, ahol a szállást ráadásul ingyen megkapjuk.
Két sztupa is volt közvetlenül a házak mögött.


A szobából való kilátás pazar! :)


A napsugár sok mindenre képes: ruhát szárít, áramot generál, és teát főz...


Napközben még egy kis aklimatizációs túra is belefért, további 100-200 méter szint felfele és lefele - kihasználtuk az időt és a lehetőséget, hogy csodáljuk ezt a gyönyörű falut és a tájat.


Egy híres hegy a háttérben (itt még sajnos kicsit felhőben): a 6812 méteres Ama Dablam.


Ezt a videót érdemes megnézni, 4450m-en készült!


Késő délután újratervezés, csomagok átpakolása, és készülünk a hegyen töltött idő legnehezebb részére, ami még csak most kezdődik...

4 megjegyzés:

  1. Mindig az a legszebb része a napnak, amikor meglátom, hogy van új bejegyzés. :):) Úúúúúgy várom, mint a gyerekek a Karácsonyt. Csodaszép így napsütésben, tiszta levegőben, jól látási viszonyokkal ez a táj! Annyira nagyon szép, úgy örülök, hogy ott voltatok és így én is láthatom. :) Köszi, köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Pont mint Lazac:). Jól "utazunk" mi is.
    És köszi! :)

    VálaszTörlés
  3. Csak ismetelni tudom az elottem szolokat.A napfeny itt tenyleg csodakra kepes.Hat meg a hasznositasarol keszult kep az valami pazar.Jakos felvonulast is vicces, nekem bejott.

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszik a "kedves olvasóknak"! ;)
    Van új bejegyzés! :)

    VálaszTörlés