2017. június 18., vasárnap

Az élet, a világmindenség, meg minden

Lenyűgöző.

Egy üstökös, méretarányosan Los Angeles-hez hasonlítva.


A bolygó, ahol élünk.


Naprendszeren belüli szomszédság. A nyilak a Földet jelzik.


A naprendszerünk bolygói és a Nap, méretarányosan. A nyíl itt is a Földet mutatja.


Ha most azt gondolod, hogy a Napunk milyen nagy, akkor hasonlítsuk össze egy másik nappal, a VY Canis Majoris nevű csillaggal.


Ez a Tejút, a galaxis, amiben a mi naprendszerünk elhelyezkedik. A sárga körön belül van valahol a mi naprendszerünk. A sárga kör a teljes látképet és csillagokat jelzi, amit szabad szemmel, tiszta égbolton éjszaka láthatsz. Mindössze ennyit látsz a galaxisunkból.


Pedig a Tejút közel sem a legnagyobb galaxis, ez mindjárt látszik, ha néhány másik galaxissal összehasonlítjuk méretarányosan. A legbalszélső a Tejút.


Hogy legyen valami kézzelfoghatóbb példánk: az univerzumban több csillag létezik, mint ahány homokszem a Földön.


Lenyűgöző.

Forrás, és további képek, információk:
http://justsomething.co/these-25-pictures-will-make-you-completely-re-evaluate-your-existence/

4 megjegyzés:

  1. Tényleg lenyűgöző! Úgy szeretem az ilyen jellegű írásaidat is! ♥

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, de sajnos asztrofizikai témában nem fogsz sokat olvasni, nem az én asztalom. :D

    VálaszTörlés
  3. :) Én nekiálltam anno a saját blogomon, mert kiemelten érdekel a világűr és az űrhajózás. Volt egy cikk sorozatom az emberiség leghosszabb utazásáról. Majd ha nyugdíjas leszek, folytatom. :D :D
    Egyébként tényleg elképesztő az egész. És annyira picik és jelentéktelenek vagyunk az egész világmindenséghez képest. Az emberiség földi problémái egyszerűen ostobán nevetségesnek hatnak onnan fentről.
    Én egyébként minden döntéshozónak kötelezővé tenném a világűr megismerését és legalább egy űrugrást, hogy lássák a saját szemükkel a Földet onnan fentről. Annyira csodás és békés, hogy arra nincsenek szavak. Azt csak átélni lehet, vagy mély empátiával átérezni ahogy az ember nézi a videókat. Hogy mennyire ez a mi otthonunk és mennyire nem tudjuk becsülni mi, az emberiség. Álljon itt egy summázás kedves TeCső csatornámtól: https://www.youtube.com/watch?v=kk4M5cmrxTI

    Ezek vagyunk. Itt a tökéletes semmi egyik eldugott apró pontján. Senkik, akik a magunknak gyártott nyomortól szenvednek. Mert úgy hisszük így jó.

    Vagy nem.

    VálaszTörlés
  4. Bölcs szavak *fejhajtás*
    Pedig szívesen olvasnék a te blogodon is a fejtegetéseidről... de majd egyszer. ;)

    VálaszTörlés